Autószerviz, autógumik

A minap el kellett vinnem az autóm a szerelőhöz, mert kilyukadt a kipufogóm. A lehető legrosszabbkor jött ez a kis malőr, mert alig 2 hete jártam itt utoljára, amikor feltetettem a frissen vásárolt nyári gumikat. Már az sem volt egy olcsó mulatság, de ez a lyukas kipufogó nagyon rosszkor jött. Mivel ennyi plusz pénz az e havi költségvetésemben nem volt, és nem várathatott magára ennek megszerelése, ezért hozzá kellett nyúlnom a megtakarításomhoz. De hát, amit meg kell csináltatni, azt meg kell csináltatni, nincs mese.

Ugyan időpontra vittem az autót, de még így is várakoznom kellett a szerviz előtt egy fél órát. Nem voltam egyedül, még volt 2 másik férfi, akik szintén sorban álltak. Mivel nem akartam az autóban kuksolni, ezért kiszálltam, hogy levegőzzek egy kicsit.

A másik két várakozó férfivel hamar beszélgetésbe elegyedtünk, hiszen nekem se és nekik sem volt más dolguk az ácsorgáson kívül. Megbeszéltük, hogy kinek miért hozta el a kocsiját, honnan és mikor vette az autót, és egyéb paramétereit az autóknak, amit most nem részleteznék, mert engem ugyan érdekelt, de másokat lehet nem.

Miután mindent kitárgyaltunk, elpanaszkodtam nekik, hogy milyen pórul jártam ezzel a kilyukadt kipufogóval, hiszen 2 hete egy vagyonért már vettem új nyári gumikat, és most meg költhetek erre is.

Kérdezte az egyik férfi, Károly, hogy honnan vettem a gumikat, hogy ennyire borsos árat kértek értük. Elmondtam, hogy ebből a szervizből rendeltem őket. Ugyan én is kicsit húztam a szám, hogy drága, de szeretem ezt a szerelő műhelyt, mert jól és gyorsan dolgoznak, és a sima szerelési munkálatok nem kerülnek nagyon sokba.

Károly elmesélte, hogy régen ő is innen rendelte a gumikat, amíg rá nem talált egy autógumi kereső weboldalra. Teljesen véletlen botlott bele ebbe a honlapba, amikor utána akart nézni a frissen rendelt autógumijának paramétereire. Hamar megtetszett neki az oldal, mert mindent érthetően elmagyaráznak rajta, és rengeteg féle gumira rá lehet keresni. Van olyan lehetőség is, hogy megadod az autód típusát, és az alapján kidobja azokat a gumikat, amik a te autódra felszerelhetőek. Ehhez persze kicsit jobban kell ismerned az autódat, mint hogy milyen márkájú és milyen a színe, de se perc alatt kideríthetőek ezek az adatok. Azt mondta Károly, hogy innen sokkal kényelmesebb rendelni, ráadásul jóval olcsóbb, mint ebben a műhelyben megvenni. Aztán persze a honlapról rendelt gumikat a szervizben rakatta fel. Meg is adta a weboldal címét: gumidiszkon.hu.

Miután megjavították a kipufogómat, hazamentem és rögtön rákerestem erre az oldalra. Meglepően könnyen átlátható még nekem is, pedig én semmit nem értek az autógumikhoz.

Három fajta keresési lehetőség van a nyitóoldalon. Méret szerint annak, aki tudja, hogy pontosan milyen méretű gumit keres. Autó típusa szerint is lehet keresni, itt kidobja az összes olyan gumit, ami az autódra felszerelhető. Végül pedig kulcsszóra lehet rákeresni, erre nekem az a tippem, hogy márka szerinti böngészési lehetőséget biztosít ez a keresési mód.

Kíváncsiságból rákerestem a saját autómra az autó keresési fül segítségével. Beírtam, minden szükséges paramétert, rákattintottam, hogy nyári gumi, és amikor kiadta a lehetséges gumikat, majdnem dobtam egy hátast. Jóval olcsóbban adták itt ezeket, mint amennyiért a szerelőnél vettem, ráadásul még akció is volt rájuk, így majdnem a feléért árulták, mint a szervizben. Főtt a fejem, nem is kicsit, hogy miért csak most ismertem meg ezt az oldalt.

Amúgy a honlapon minden szükséges tudnivalót megkapunk a kerékgumikkal kapcsolatban. Milyen jelölés mit jelent, mi az a sebességindex és tanácsokat is kapunk a gumiabroncsok tárolására. Mert itt nem csak gumit, hanem egy egész abroncsot is meg lehet vásárolni.

Ezen felül korrekt tájékoztatást kapuk az adatvédelemről, és a garanciákról. A Schnell Service 2000 Kft. üzemelteti az oldalt és tőlük rendelhetjük az autógumikat.

Mivel internetes rendelésről van szó, ezért egy kormányhatározat miatt lehetőségünk van a termék kézhez kapása után még 14 napi visszamondani az üzletet. Így ha valami baj van a gumikkal, vagy esetleg mégsem felel meg valami miatt, 14 napon belül indoklás nélkül visszavihetjük ez egyik átvételi pontjukhoz és visszakapjuk a teljes pénzünket. Ez nekem nagyon szimpatikus, hiszen ha személyesen vásároljuk meg a gumikat, akkor ilyen lehetőség nincsen.

Ezen felül a honlapon feltüntetik a legkeresettebb téli- és nyári gumikat, az átvételi pontok helyét és hogy 100%-ban magyar cégről van szó. Ha szeretnénk, a hírlevélre is feliratkozhatunk.

Nagyon sajnálom, hogy nem találtam rá előbb erre az oldalra, mert biztos, hogy innen rendeltem volna a nyári gumikat. Sokat spórolhattam volna vele. Na, mindegy, télen úgy is időszerű lesz új téli gumi garnitúrába beruháznom, és azokat már biztos, hogy a gumidiszkont.hu-ról fogom megrendelni!