Jó tanácsok neked egy autószerelőtől

Szervizesként nagyon sok kérdésbe ütközőm, amelyekre egyértelmű kellene legyen a válasz. Persze, most nem az autótulajdonosokat próbálom lenézni, egyszerűen csak az információ hiányáról és lassú áramlásáról van szó. Pedig, nekem is könnyebb lenne a munkám, gyorsabban haladnék, és a kuncsaft is jobban érezné magát, hogyha értene az adott témához. Úgyhogy, eldöntöttem, hogy mesélek egy keveset a flottakezelés mibenlétéről, mivel az utóbbi időben ezzel kapcsolatosan kapom a legtöbb kérdést. A flottakezelést egy konkrétan ezzel foglalkozó cégen keresztül fogom bemutatni, akiket nyugodt szívvel merek ajánlani bárkinek.

A flottakezelés tulajdonképpen arról szól, hogy valaki átveszi a terhét és a felelősséget a céges autók kiválasztásának és kezelésének. És azt hiszem egyértelmű, hogy miért ajánlom ezt minden kisebb és közepes cégnek: ha te a főzéshez értesz, és ételt lehet rendelni tőled; ha te biztosításokban úszol és a biztosítóid sokat utaznak; ha te házhoz járó orvos vagy stb. akkor azért teszed azt, amit teszel, mert ahhoz értesz és nem az autókhoz. Ha magadra vállalod az autók kezelését, mélyen bele kell ásnod magad a témába, és még így is nagy a hibázási lehetőséged, egy profiéval összehasonlítva, aki ezzel foglalkozik. Arról nem is beszélve, hogy ő azt is tudja, hogy milyen autó fekszik jobban egy futárnak és mire van szüksége egy biztosítási ügynöknek. Egy flottakezelő abban is segíthet neked, hogy úgy válasz autókat, hogy ne járjon vele rejtett költség és lappangó problémák. Mert, ha a megvásárolt autót folyamatosan szervizbe kell küldeni, akkor csak vesztesz rajta.

Egy óriási cégnek megvan a maga emberei, akik az autókkal foglalkoznak, de egy kisebb cégnél, ahol körülbelül maximum 30 autóról beszélhetünk, nincs kapacitás egy ilyen ember alkalmazására. És ha a gazdasági osztályra, vagy egyetlen kis könyvelődre bízod magad a kocsi választáskor, akkor biztosan a legolcsóbb autót választod, ami nem feltétlenül jó, ha a barátaid tanácsaira hagyatkozol, akkor körülbelül családi autót veszel ételt szállítani, és egy két ajtós minit, embereket szállítani, mert neki épp az tetszik; és így tovább. Ezek a flottakezelők azonban, nagy cégeknek a témában szerzett tudását és tapasztalatait szűrték át, hogy kis- és középvállalkozók segítségére legyenek, úgyhogy érdemes foglalkozni velük.

Na de milyen szolgáltatást is ajánl neked egy ilyen flottakezelő? Természetesen ezek a szolgáltatások külön csomagokba vannak felosztva, melyek közül választhatsz, de én most a teljesség igénye és csomagok megnevezése nélkül felsorolom őket. Először is, biztosításokat kötnek a nevedben, és az autóval járó adókra is oda figyelnek. Szervizidőpontokat szerveznek le, leellenőrzik neked a javítási anyagokat és a javítással járó munkadíjat, ellátják a gumikkal kapcsolatosan tennivalókat is, kezelik a néha nap felmerülő bírságokat, intézik a csereautót is, ha arra van szükség. A hét minden napján 0-24 órában biztosítanak neked ügyintézést garantált díjas szerviz, valamint gumi szolgáltatások kapcsán. Bizonyos csomagokban akár el- és vissza is szállítják az autódat a szervizbe.

És akkor, mindemellett még autót is vásárolhatsz tőlük, mely autókról érdemes tudni, hogy újonnan üzembe helyezett, az országban vásárolt, dokumentált és ellenőrizhető forrásokból származó autók. Egyikük sem volt futárszolgálat, taxi vagy bérelhető autóként használva, csakis szabályos körülmények között használták, és esetleges hiba esetén a saját szakszervízükben javították. És, mielőtt még megijednél, csakis olyan autókat árulnak, amelynek a kilométerórája hiteles információt mutat, nem volt visszatekerve.

Most pedig, visszautalva az elejére, azt is elmondom, hogy miért ez az első dolog, amit kiválasztottam a rengeteg kérdés közül, amit a szervízben kapok, azon túl, hogy egy nagyon gyakori kérdés. Pontosan azért, mert rengeteg kérdés van, amivel, ha három, négy autónál több van neked, egyszerűen nem tudsz foglalkozni. Egy kocsi egy komplex dolog, felépítését és működését tekintve. Ugyanilyen komplex dolog a fenntartása is. És minél több kocsid van, mindez csak annál szerteágazóbb lesz.

Egyszerűen, ha nem akarod a saját, vagy más munkatársad értékes idejét erre pazarolni, miközben a munkátokkal is haladhatnátok, akkor teljes mértékben megéri a flottakezelést választani.

Kedves magánszemélyek! Ne értsétek félre, azért továbbra is szívesen válaszolok a kérdéseitekre, egyszerűen csak segíteni akartam a kis- és középméretű cégeknek, hiszen nem tudjátok elképzelni, hogy milyen sok, ilyen szolgálatban lévő autót hoznak be hozzám, hozzá nem értő emberek.