Még az autómban is ott van az Eurovit Multilong

Körülbelül két évvel ezelőtt vettem egy autót magamnak. Ha jól emlékszem, akkor két éve volt, igen. Azóta is nagyon jó szolgálatot tesz az autó, most nyáron is a barátaimmal autóval megyünk majd nyaralni. Sokkal olcsóbban kijövünk így mindannyian és az út is sokkal kényelmesebb. Senki nem zavar minket és akkor állunk meg egy kisebb pihenőre útközben, amikor csak szeretnénk. Ráadásul, ha már ott vagyunk, akkor nem kell kilométereket sétálnunk, hogy eljussunk valahova, vagy éppen kisilabizálni, hogy melyik busz hova megy.

Az autómat nemrég egy rutin átvizsgálásra elvitettem az autószervizbe. Mielőtt nagyobb útra mennénk vele ismét, úgy döntöttem, hogy jobb, ha előtte átnézi egy szerelő, hogy biztos, ami biztos alapon, kockázat nélkül induljunk el. Nem szerettem volna, ha útközben lenne valami gond, mert nagyon drága lenne kint, vagyis külföldön megszereltetni, másrészt pedig tönkretenné az egész utunkat, így aztán úgy döntöttem, hogy egy rutin ellenőrzés belefér.

Semmi baja nem volt a kocsinak szerencsére, kicsit mérges is lettem volna, ha az autószerelő rossz híreket közölt volna velem, de így azonban minden rendben volt és már mindannyian nagyon vártuk, hogy végre elinduljunk. Ugyan még van két hét az indulásig, de azt valahogy csak kibírjuk már. Azonban, amikor átvettem a kocsit a szerelőtől, vicces párbeszéd hangzott el köztünk. Ugyanis én úgy vittem el a szervizbe a kocsit neki, hogy nem pakoltam ki belőle, így nem csak a sok kacat volt megtalálható például a csomagtartóban, de kisebb káosz fogadta őt a kocsi belsejében is. Valószínűleg, amikor utoljára kiszedtem valamit a kesztyűtartóból, nem vettem észre, hogy kirántottam az Eurovit Multilong tablettát is a kesztyűtartóból és az ülés előtti területre leesett és azóta ott is volt. Ő pedig nem látta, és véletlenül rálépett. A doboz pukkant egyet és a gyógyszerek szanaszét gurultak az ülés alatt. Amit ő ugye nem akart úgy hagyni, szóval szépen összeszedte őket, azzal a lendülettel pedig bevágta a fejét is. Szerencsére nem történt nagy baj, ő jót mosolygott rajta, viszont nekem nagyon égett a fejem az eset miatt, hiszen én voltam ilyen rendetlen és meg kellett volna néznem, hogy mindent kipakoltam-e, ami felesleges. A nagy rohanásban minden reggel a kocsiban veszem be egy korty vízzel a vitaminomat, mielőtt elindulnék, ezért tartottam a kocsiban.

Mindenesetre nem lett gond ebből, úgyhogy annyira vészesen ciki nem volt a helyzet, de ahogy hallgattam a sztorit, elképzeltem magam előtt az esetet és néha nagyon nagyokat mosolyogtam, pedig nem akartam kinevetni őt. Lényeg, hogy senkinek és semminek nem lett baja, szóval az egyetlen dolog, amire utazás előtt ügyelnem kell, hogy a felesleges dolgaimat kipakoljam az autóból. A csomagtartóban is van néhány dolog, ami tök felesleges, de azt gondoltam róla, hogy jobb, ha az autóban is ott van, hátha egyszer szükségem lesz majd rá.

Persze, ezt mondanom sem kell, de azóta sem pakoltam ki a kocsiból, és biztos vagyok benne, hogy majd az indulás előtt egy órával fog eszembe jutni, hogy minden felesleges dolgot vegyek ki az autóból, hogy majd kényelmesen beférjen mindenkinek a táskája. Sőt, azt is látom már a lelki szemeim előtt, hogy indulás előtt pár órával fogok majd saját magamnak bepakolni és simán otthon fogok hagyni valamit, attól függetlenül, hogy minden utazás előtt, amikor bepakolok, listát írok arról, hogy mit kell becsomagolnom. Múltkor is a gyógyszeres dobozt hagytam itthon, és szükség is lett volna rá, mert az egyik barátom megfázott és nem volt nálunk semmilyen gyógyszer. Miért is lett volna, könnyű lenne az élet, ha minden úgy lenne, ahogy eltervezi az ember. Szóval, most megpróbálok majd nem az utolsó pillanatban bepakolni és az első dolog, amit beteszek a bőröndömbe, az a gyógyszeres dobozom lesz.