Minden rosszban van valami jó, nekem most éppen egy szuper sport babakocsi, és egy egészségesebb élet

Mostanában elég sok minden összejött nekünk, nem volt valami boldog időszakunk. Először is, az anyósomék házát renoválják, és hozzánk költöztek, ami alapvetően is egy nagy impulzus számomra, hogy finoman szóljak. Aztán ezzel egy ütemben az autóm is tönkre ment, el kellett vinnem a szervizbe, és az egy dolog, hogy ott kellett hagynom egy kisebb vagyont, de nem volt autóm egy egész hétig. Az autó már csak ilyen, ezzel mindenkinek számolnia kell, aki használja, hogy időről időre kiüríti a vagyontartalékokat, mert valamit csináltatni kell rajta, ami elromlik vagy elkopik. Egy nagy wow élményem is volt, mert ennek köszönhetően jöttem rá, hogy nagyon el vagyok kényelmesedve, és lustulva. Annyira hozzászoktam, hogy mindenhova autóval megyek, hogy mikor kiderült, hogy nem lesz kocsim, rendesen pánikba estem. Hogyan fogok én így most közlekedni? Aztán rájöttem, hogy gyalog. Úgy is régen mozogtam, arra gondoltam, még jót is fog tenni.

 

És ha már ilyen sportosra vettem hirtelen a figurát, eszembe jutott, hogy ha eljárnék délutánonként sétálni a gyerekkel, akkor még az is lehet, hogy néhány kilót is le tudnék magamról dobni. Nem mondom, hogy nagyon túlsúlyos vagyok, de van rajtam némi felesleg, amitől jó volna megszabadulni. És az is eszembe jutott, hogy a feleségemnek is mennyire megkönnyíteném az életét, ha néha elvinném a gyereket, és ezeket a köröket nem neki kellene vele minden nap futnia, mert nagyon ki van már szegény merülve az anyaságban. A kidolgozott tervemhez már csak egy dolog hiányzott, egy megfelelő sport babakocsi. Ami eddig volt is nagyon jó és könnyen kezelhető, de most egy igazán praktikus darabra van szükség, amivel alkalomadtán, ha úgy tartja kedvem, esetleg még futni is tudok, erre gondoltam.

 

Mivel a nagy babakocsit is a babakocsik.hu weboldalról rendeltük, arra gondoltam, ismét szétnézek náluk, hogy milyenek a sport babakocsik. Szerencsére várakozásaimnak megfelelő kínálattal szembesültem, az árak pedig bőven jobbak voltak, mint amire számítottam, így meg is rendeltem az egyiket. Persze, megbeszéltem a feleségemmel előtte, de nem ellenkezett és nagyjából egy az ízlésünk is, szóval ebből sem volt probléma, kiválasztottuk, megrendeltük és kész. Ráadásul, örömében majdnem sírva fakadt, mikor kiderült, hogy leveszem a válláról a délutáni séta terhét, és ő fordíthatja ezt az időt pihenésre. Meg volt már minden szükséges az új életmódomhoz. Így bele is csaptam a lecsóba. És esküszöm, hogy nagyon jót tett a mozgás, hogy kiszabadulhattam az otthoni tűzfészekből, a friss levegő, a változás, minden. És persze a gyerekemmel töltött idő is nagyon jó hatással volt rám, teljesen kicserélődtem. A céljaimat pedig az új sport babakocsi tökéletesen kiszolgálta, annyira masszív és stabil, de mégis pehelykönnyű volt, hogy minimális szinten sem hátráltatott a futásban sem. A gyerekemnek is kényelmes lehet, ezt abból gondolom, hogy ezeket az együtt töltött alkalmakat olyan mélyen végigaludta, hogy rendesen kikérte magának, mikor hazaértünk, és az anyja kivette a babakocsiból.

 

Szóval, egy elromlott autó nem feltétlenül jelent tragédiát, sőt, még jót is hozhat az ember életében, ha sikerül meglátnunk a jót az egészben. Én például nagyon hálás vagyok ezért az egész kialakult helyzetért, és azért, hogy ilyen jó kivitelezésű szabad időt tudok együtt tölteni a kicsikémmel. És hogy ez még az egészségemre is jó hatással van, az már csak hab a tortán.

 

Mert ki tudja, még az is lehet, hogy a végére teljesen leszokom az autóval való közlekedésről, és teljesen átváltok sportosba. Most azon is gondolkodtam, hogy veszek egy biciklit, és fokozom az élvezeteket. De ez még a jövő zenéje.