Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg nincsenek véletlenek

Egy autószervizben dolgoztam, mikor rájöttem, hogy semmi közöm sincs az egész autóiparhoz. Mégis mit keresek én ott? Persze tudtam. Régen sokat segítettem a nagybátyámnak autó szerelésben, és ő beajánlott az egyik szervizbe. Jó lehetőségnek tűnt, és egy biztos munka. De sajnos túl sokáig dolgoztam ott, és teljesen meguntam. Nem is a hellyel volt probléma, elég jól kijöttem a munkatársaimmal. De többre vágytam. Más helyre, más környezetbe, más emberek közé.

Mit tehet ilyenkor az ember? Hát felmondtam, és próbáltam új munkát keresni itt a környéken, de semmi olyan nem volt, ami igazán jó lett volna. Nem beszélve, hogy az megint csak itt lett volna. Barátok, család, mindenki javasolt rosszabbnál rosszabb ötleteket. Hát köszönöm, kedvesek, de kihagyom. Már reménytelennek tűnt a helyzet, mikor összefutottam egy nagyon régi ismerősömmel. Nem annyira nevezhető barátnak, tényleg csak futólag ismertük egymást. De így sok idő elteltével megálltunk beszélgetni. Elmeséltem neki röviden, hogy épp milyen helyzetben vagyok. Én általában hittem a véletlenekben. Hogy ha valami váratlan találkozás, vagy esemény történik, ami jó dolgokat eredményez, az egy szerencsés véletlen volt. Azonban annyi ilyen eset történik velem mostanában, hogy kezdem elhinni, nincsenek véletlenek. Ez a találkozás sem volt az, ugyanis ő mondta, hogy kint él és dolgozik Ausztriában. Erre felkaptam a fejem. Szeret kint lenni, szereti azt a környezetet, a munkát, az embereket. Hát ez engem is elkezdett érdekelni. Azt javasolta, nézzek utána itt. Meg is tettem.

Azt találtam, hogy a létezik egy olyan, hogy Tiroli Álláskereső. Ennél a cégnél segítenek elhelyezkedni Ausztriában, csupán pályázni kell. Még végzettség sem kell hozzá, lehet dolgozni konyhán, mosogatóként, vagy egyéb hasonló. Nyári és (a síparadicsomoknak köszönhetően) téli időszakban is van munkalehetőség bőven.

Tehát mi kell hozzá?

Először is pályázni, majd egy német nyelvű interjú után, amennyiben a tudás legalább a megértetés szintjén van, segítenek megírni az önéletrajzot és a motivációs levelet is (természetesen németül). Ezután ők keresnek állást, elküldik a CV-t különböző helyekre, így a pályázót fogják megkeresni a munkalehetőségekkel. Olyan helyekre is el lehet jutni, amikre csak ajánlásokkal lehet bekerülni, nincsenek külön meghirdetve. És mindez nagyon rövid idő alatt, akár néhány hét is lehet. Nagy a versenyszféra, így minden segítséget meg kell ragadni. Miután sikerült kint elhelyezkedni, a Tiroli ezután sem hagy magadra, ugyanis ha bármi probléma felmerül, például rosszak a munkahelyi körülmények, akkor segítenek új munkát találni. Így nem válik senki kiszolgáltatottá, és nem kell a nagy álmot feladni 1 hónap után. Ha jól tudom, kint a fizetés elég jó, még egy mosogató pozícióban dolgozó is félre tud tenni nem is kevés pénzt, ami itthon már nehezebb.

Tehát ez egy igen jó lehetőség, megéri átgondolni. Végülis mit veszíthet az ember? Ha nem próbálja meg, a lehetőséget a jobbra mindenképp.